Quesadillas με Κοτόπουλο

 

 

Οσο μου αρέσει να είμαι με τις ώρες πάνω απο μία κατσαρόλα, να ανακατεύω το φαγητό και να το βλέπω σιγά σιγά να παίρνει μορφή, άλλο τόσο δεν λέω όχι σε εκείνα που γίνονται γρήγορα και δεν απαιτούν ώρες προετοιμασίας και μαγειρέματος. Το γρήγορο φαγητό δεν σημαίνει απαραίτητα άνοστο ή αδιάφορο. Θέλει και αυτό την προσοχή του και την φροντίδα του, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται για να ετοιμαστεί είναι λιγότερος και αυτό το κάνει ελκυστικό.

Υπάρχουν κάποια φαγητά που με την αλλαγή υλικών απο χρονοβόρα και πολύπλοκα μπορούν να μετατραπούν σε γρήγορα και εύκολα. Ενα τέτοιο πιάτο έχουμε σήμερα. Πιάτο με Μεξικάνικη καταγωγή.

Quesadillas (κεσαδίγιας) είναι πίτες τορτίγιας, είτε αλευριού είτε καλαμποκιού, που κλείνουν μέσα τους γέμιση με βασικό υλικό το τυρί. Οι διάφορες παραλλαγές που δημιουργήθηκαν με τα χρόνια συμπληρώνουν τη γέμιση του τυριού, με λαχανικά, λουκάνικα ακόμα και κρέας.

Αν σας αρέσει να ετοιμάζετε τα φαγητά σας απο το μηδέν και έχετε το χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τις πίτες μόνοι σας. Σε προσεχές ποστ θα σας δώσω συνταγή να δοκιμάσετε. Σήμερα όμως, θα προσπεράσουμε αυτό το βήμα και θα ετοιμάσουμε το πιάτο μας λίγο πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας έτοιμες πίτες. Στη γέμιση θα βάλουμε και λίγο κρεατάκι έτσι για να μας πιάσει. Σας γράφω βραστό κοτόπουλο γιατι γίνεται γρήγορα και μπορείτε παράλληλα να ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε όμως αν θέλετε να ψήσετε το κοτόπουλο στην τοστιέρα ή στο φούρνο. Εξυπνη ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε και το χθεσινό περίσσευμα. Οτι επιλέξετε να κάνετε είμαι σίγουρη ότι θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Οπως πάντα, τα υλικά μπορείτε να τα προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα και γεύση. Η ετοιμασία του πιάτου δεν έχει δυσκολίες. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το κοτόπουλο να βράζει (θα πρότεινα να το έχετε ήδη κόψει μικρά κομμάτια για να γίνει πιο γρήγορα) και σε μια άλλη ετοιμάστε τη σάλτσα. Μέχρι να κρυώσουν το κοτόπουλο και η σάλτσα ώστε να μπορείτε να τα διαχειριστείτε, ετοιμάστε τη γέμιση και τις πίτες. Συναρμολογείστε τις quesadillas και ψήστε.

Προσέξτε το τηγάνι σας να έχει την δυνατότητα να μπει στο φούρνο. Αν παρ'όλα αυτά δεν έχετε τέτοιο τηγάνι, δεν πειράζει. Απλώς αυξήστε τον χρόνο του τηγανίσματος, προσέχοντας μην καούν. Οργανωθείτε λοιπόν σωστά και θα έχετε σε λίγο χρόνο ένα υπέροχο γεύμα. Αυτό το πιάτο δεν έχει περίεργα υλικά αλλά ο σνδυασμός τους δίνει ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.

Καλή όρεξη

 
 

Υλικά :

 
  • 6 πίτες τορτίγιες
  • 300 γρ τυρί τριμμένο (εμμενταλ,γκούντα,γραβιέρα)
για τη σάλτσα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ολόκληρες ντομάτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο βασιλικό
για τη γέμιση
  • 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 100 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο)
  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο (βρασμένο & ψιλοκομμένο)
  • 1/4 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
 

Εκτέλεση :

 
  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να χρυσίσει.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε, λιώνοντας ελαφρά κάποιες απο τις ντομάτες.
  5. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  7. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μούλτι.
  8. Αλέθουμε ελαφρά αφήνοντας μικρά κομμάτια ντομάτας να υπάρχουν στη σάλτσα.
  9. Αφήνουμε στην άκρη.
  10. Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  11. Αφήνουμε στην άκρη.
  12. Σε ένα δίσκο (ή στον πάγκο μας) τοποθετούμε τις πίτες τη μία δίπλα στην άλλη.
  13. Σε κάθε πίτα απλώνουμε με ένα κουτάλι τόση σάλτσα ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια.
  14. Παίρνουμε τη γέμιση και την μοιράζουμε στις τρείς πίτες.
  15. Την απλώνουμε, αφήνοντας ενα κενό 1εκ γύρω γύρω.
  16. Καλύπτουμε την κάθε γέμιση με τριμμένο τυρί.
  17. Σκεπάζουμε με τις κενές πίτες τις οποίες πρώτα αναποδογυρίζουμε ώστε η σάλτσα να ακουμπάει στο τυρί.
  18. Πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας και φροντίζουμε να ενωθούν οι άκρες.
  19. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις quesadillas για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
  20. Τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β. για 5 λεπτά.
  21. Βγάζουμε απο το φούρνο, μεταφέρουμε σε πιάτο και σερβίρουμε