Ισπανικοί λουκουμάδες (churros)

 

Καλημέρα σας. Τα churros είναι μια λιχουδιά που έχω φάει αμέτρητες φορές στην Ισπανία. Πωλείται συνήθως απο μικροπωλητές στους δρόμους ή στα πανηγύρια τους.

Γλυκάκι που φτιάχνεται εύκολα και συνήθως συνοδεύεται με σάλτσα σοκολάτας. Η συνταγή που σας δίνω σήμερα είναι η πιο απλή.

 

Υλικά : 

 
  • 1 φλ. νερό 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 φλ. αλεύρι 
  • λάδι για το τηγάνισμα
για το πασπάλισμα 
  • 1/2 φλ. ζάχαρη 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. 
  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. 
  3. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι η ζυμη να γινει μια μπάλα. 
  4. Αφήνουμε στην άκρη. 
  5. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα (190β). 
  6. Βαζουμε το μίγμα μας σε μια συσκευή που φτιάχνουμε μπισκοτάκια ή σε μια churrera με τη "μύτη" αστέρι. 
  7. Οταν κάψει το λάδι μας, βγάζουμε λωρίδες ζύμης με τη συσκευή μας μέσα στο λάδι. 
  8. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν τα churros, γυρνώντας τα πλευρά. 
  9. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. 
  10. Σε ένα ταψάκι αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα. 
  11. Οπως είναι ζεστά τα churros τα περνάμε απο την κανελοζάχαρη.
 

Καλή επιτυχία

 

Post comment as a guest

0
  • No comments found